Inhoud Nieuwsbrief:
 
Inleiding
 

Atelier bezoek:

- Fleur vd Berg
- Linda van Huffelen
 
Voorjaars ALV
 
Bezoek aan Vendu Rotterdam
 
Ledenobject 2020
 
Incasso Contributie
 
Stipendium
 
Jubileumjaar 2021
 
Terugblik Brafa
 
Inleiding
 
Beste Glasvrienden,
Het bestuur van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas deelt via deze nieuwsbrief met u de belangrijke mededelingen omtrent de vereniging en al onze aankomende activiteiten voor het jaar 2020. We zien er naar uit u daar te mogen begroeten!

ATELIERBEZOEK 28 MAART 2020: FLEUR VAN DER BERG IN LEIDEN
(www.fleurvandenberg.nl)
Graag nodigen we u uit aan te sluiten bij het eerstvolgende atelierbezoek. Op 28 maart 2020 zullen we het atelier van kunstenaar Fleur van der Berg in Leiden bezoeken.
Fleur van den Berg onderzoekt in haar werk het menszijn. Wat betekent het om in deze tijd te leven als mens? Haar materiaalgebruik roept vaak verwondering op en behoefte tot aanraken. Ze werkt met verschillende materialen, zoals glas, textiel en keramiek. Van den Berg studeerde textiel monumentaal aan de Royal Academy of Arts, waar zij in 1995 afstudeerde met glasobjecten en tekeningen. Ze vervolgde haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar zij glasvormgeving studeerde bij Mieke Groot en Richard Meitner. Direct na haar afstuderen won zij bij de Politiken Education prize in het Ebeltoft glasmuseum. In haar atelier in ‘Haagweg 4’ in Leiden geeft zij ook les in glas- en beeldende kunst. Naast haar autonome werk maakt zij in opdracht beelden en apps voor de publieke ruimte.
 
U kunt zich opgeven door een E-mail te sturen aan: Renée Jansen-Schulz; rent@kpnplanet.nl of telefonisch +31 (0)228-527323. Vermeld uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres, welk bezoek het betreft en met hoeveel personen u komt. Na opgave volgt nader bericht.

ATELIERBEZOEK 25 APRIL 2020: LINDA VAN HUFFELEN IN NORG
(www.glasuniek.nl)  
U bent van harte uitgenodigd voor het atelierbezoek bij Linda van Huffelen in Norg, waar we op 25 april 2020 welkom zijn.
Linda van Huffelen werkt binnen glasfusing met ongebruikelijke technieken. Zo maakt zij Inflatables. Deze techniek heeft zij geleerd van de bedenker van deze techniek, de zeer innovatieve Amerikaanse glaskunstenaar Matthew Szösz. Maar Matthew veelal kleurloos werkt, verwerkt Linda vaak kleur in haar werk. Deze objecten worden als stapel glas opgebouwd in de glasoven en bij 800 tot 900 graden Celcius gevormd tot driedimensionaal object door perslucht in het glas te blazen.
Linda van Huffelen vindt het een uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan haar gedachten en emoties. Veel van haar werk wordt beïnvloed door songteksten.
Wilt u zich opgeven voor het atelierbezoek bij Linda van Huffelen?
 
Dat kan door een e-mail te sturen aan: Renée Jansen-Schulz; rent@kpnplanet.nl of telefonisch +31 (0)228-527323. Vermeld uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres, welk bezoek het betreft en met hoeveel personen u komt. Na opgave volgt nader bericht.

SAVE THE DATE – VOORJAARS ALV op 17 mei 2020
Achter de schermen werken we hard aan weer een interessant programma voor onze ledenvergadering dit voorjaar. Houdt u de datum vast vrij? De ALV zal plaatsvinden op 17 mei 2020.
Het definitieve programma en de locatie van de ALV zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt in de nieuwsbrief.

PREVIEW EN RONDLEIDING VENDU ROTTERDAM 17 juni 2020. Designveiling 1900-nu.
Vendu Rotterdam is een van de oudste veilinghuizen in Nederland. Tijdens ons bezoek zal te zien zijn de Designveiling 1900-nu.
Inloop om 14.30 uur, aanvang rondleiding om 15.00 uur.
Om deel te nemen aan deze preview en rondleiding kunt u zich aanmelden via info@modernglas.nl.

LEDENOBJECT 2020: VOORTGANG
De Vereniging van Vrienden van Modern Glas nodigde eind afgelopen jaar kunstenaars en/of ontwerpers uit een ontwerp in te dienen voor een object voor de leden van de Vereniging voor 2020. Met het ledenobject hopen we enerzijds de leden van de VVMG in de gelegenheid te stellen een redelijk betaalbaar object te verwerven, anderzijds ook kunstenaars/ontwerpers de gelegenheid te bieden voor het maken van een ledenobject.

Het VVMG bestuur heeft maar liefst 12 ontwerpen mogen ontvangen en beoogt in februari op basis van de uniciteit, prijs/kwaliteit verhouding en reproduceerbaarheid van de kunstwerken een ledenobject te kunnen selecteren. De geselecteerde kunstenaar zal worden gevraagd het ledenobject te realiseren voor april 2020, zodat deze kan worden gepresenteerd op onze voorjaarsledenvergadering en in GLAS 20/2.


AANKONDIGING: INCASSO CONTRIBUTIE 2020
De automatische incasso van het VVMG lidmaatschap zal in maart 2020 bij u worden afgeschreven.

OPROEP: STIPENDIUM 2020
De Vereniging heeft de mogelijkheid jaarlijks een financiële ondersteuning toe te kennen aan getalenteerde glaskunstenaars. Het bestuur vraagt kunstenaarsleden die hierop een beroep willen doen, een aanvraag in te dienen.
Een voorwaarde is dat betreffende kunstenaar met glas als hoofdmateriaal werkt.
Aanvragen dienen voor 31 mei 2020 binnen te zijn bij het secretariaat van het bestuur (info@modernglas.nl). Richtlijnen voor de aanvragen en de criteria voor toekenning van een stipendium zijn te vinden op de website van de Vereniging. Klik hier>>

OPROEP: WILT U MEEDENKEN OVER ONZE JUBILEUMJAAR ACTIVITEITEN IN 2021?
Wij hopen enkele leden te ontmoeten die het leuk vinden om mee te denken over de activiteiten die we voor komend jubileum jaar gaan organiseren. Heeft u een leuk idee? Stuur vóór 1 april een mailtje naar info@modernglas.nl
Voor een indruk van onze vorige jubilea, zie bv de pagina's: ons 25 jarig jubileum en ons 30 jarig jubileum

TERUGBLIK BEZOEK BRAFA 31 JANUARI 2020
Na groot succes van het bezoek aan de Brussels Art Fair in januari 2019, zijn we op vrijdag 31 januari 2020 opnieuw met een groep leden bij de BRAFA op bezoek geweest. Met een tiental leden verzamelden we bij de ingang van de beurs, om vervolgens onder begeleiding van een van de beursspecialisten rondgeleid te worden langs de highlights: van antiquiteiten, moderne kunst, van verschillende materialen maar natuurlijk ook glas. We keken ons ogen uit. Na de rondleiding werden we verwend met een ontvangst met champagne en een heerlijke lunch. Aansluitend was nog de gelegenheid zelfstandig de beurs te bezoeken.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan hier en schrijf u uit.