Inhoud Nieuwsbrief:
 
Inleiding
 
Bezoek aan BRAFA en Schiepers Gallery
 

Atelier bezoeken:

Maria Niessen
Jacky Geurts
 
 
 
 
 
Inleiding
 
Beste Glasvrienden,
Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief van uw vereniging. In deze nieuwsbrief staat veel actuele informatie, die wij voor u van belang achten.

UITNODIGING EXCLUSIEVE DUBBEL EXCURSIE – BRAFA & SCHIEPERS GALLERY – 30 JANUARI 2019

Met trots nodigt de Vereniging van Vrienden van Modern Glas u uit mee te gaan op excursie op 30 januari a.s. naar de BRAFA - Brussel Art Fair en Schiepers Gallery.

AANMELDING via : info@modernglas.nl
Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 11 Januari.

LET OP! Inschrijving is beperkt tot max. 30 personen (BRAFA) en 16 personen (Schiepers Gallery).
KOSTEN: gratis voor VVMG leden. Vervoer tussen beide locaties is op eigen gelegenheid (reistijd circa 1 ½ uur).
 
Bij de BRAFA - Brussel Art Fair worden we feestelijk
ontvangen met champagne en een lunchbuffet. Vervolgens zullen we een bezoek brengenaan de beurs.
We worden rongeleid door een BRAFA Ambassadeur (een conservator, verzamelaar of expert uit de kunstmarkt) die ons alle blikvangers van de beurs zal laten zien. Bij vertrek ontvangt een ieder één beurs catalogus.
 
11.30-12.00 u: ontvangst aan de ingang
12.15 u: welkom met glaasje champagne en een lunchbuffet
13.30 u: bezoek aan de beurs in gezelschap van een BRAFA
14.30 u: tijd om de beurs op eigen gelegenheid verder te ontdekken
(Tevens is er om 16.00 optioneel de mogelijkheid om een BRAFA Art Talk bij te wonen voor de deelnemers die niet deelnemen aan het tweede deel van het programma)
 
Bij Schiepers Gallery kunt u van 17-18.00 uur genieten van een EXCLUSIEVE PREVIEW van de tentoonstelling  
Baldwin & Guggisberg, in aanwezigheid van beide kunstenaars en Sue Schiepers.
2 februari – 20 april: Baldwin & Guggisberg (USA & CH)
De in New York geboren Philip Baldwin en de Zwitserse Monica Guggisberg werken al sinds 1980 samen en leerden hun vak in Zweden. Als studenten hielpen ze Wilke Adolfsson en Ann Wolff voordat ze in 1982 Zweden verlieten om hun eigen studio in Zwitserland te openen. Zij zetten hun werk als glaskunstenaars twintig jaar lang voort in Zwitserland, verhuisden in 2001
 
naar Parijs en in 2015 naar Wales, waar ze momenteel werken en wonen. Na het succes van hun tentoonstelling in de kathedraal van Canterbury komt het duo naar België.   Philip Baldwin en Monica Guggisberg - Multicultural Festival,
uit 2017. Afmetingen: 150 x 65 x 50 cm. Free blown, Incalmo, cut on diamond lathe. Metal. Sand. © Alex Ramsay

De Werkgroep Atelierbezoeken heeft voor 2019 een tweetal atelierbezoeken op haar programma staan. Ze nodigt u uit een bezoek te brengen op:
Zaterdag 9 maart 2019 om 13 uur bij Maria Niessen te Haarlem.
Na ruim 30 jaar in het bedrijfsleven, keerde Maria Niessen terug naar de beeldende kunst. Haar werk is minimalistisch en gaat terug tot de essentie van vorm
 
en materiaal. Ze werkte al in steen, metaal en klei. Sinds dat zij haar opleiding voor glaskunst bij het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen in 2015 begon, is Niessen ook het materiaal glas gaan ontdekken. De transparantie en reflectie van het materiaal staan in haar werk centraal. Haar Glas & Keramiek Atelier Haarlem bevindt zich in het ateliercomplex ‘Het Hoofdkantoor’ te Haarlem, waar zij met 34 andere kunstenaars is gehuisvest. (zie ook: glaskunsthaarlem.com )
 
Zaterdag 6 april 2019 aan Jacky Geurts te Beugen (N.B.) Jacky staat al jaren bekend als expert in ‘Flamework’, Voor het werken met de ‘lamp’ gebruik ze een speciale glasbrander. Ze maakt sculpturale werkstukken door aan gesmolten glas te duwen, te trekken en buigen. Ze blijft experimenteren; telkens is ze op zoek naar nieuwe uitdagingen. Veel inspiratie vind ze in de natuur, waar ze veel tijd in doorbrengt. Al is het thema ‘mens & maatschappij’ een belangrijk thema in haar werk geworden. Momenteel is ze steeds meer bezig om verhalen te vertellen in glas. De maatschappelijke thema’s worden hierin uitgebeeld. Het atelier van Jacky is beperkt toegankelijk o.a. voor mensen die geen trap kunnen lopen.(zie ook: www.jackaroo.nl)

U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen aan:
Renée Jansen-Schulz, e-mail:rent@kpnplanet.nl
Vermeld duidelijk uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, de naam van de te bezoeken kunstenaar(s) en met hoeveel personen u komt.
Na opgave volgt nader bericht.
 

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan hier en schrijf u uit.