Home Over ons Nieuws Agenda Fjoezzz Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Meer informatie:
   
  Nieuwsbrief 3 / 2017
  Printervriendelijke uitvoering, Nieuwsbrief 3
   
  Nieuwsbrief 2 / 2017
  Printervriendelijke uitvoering, Nieuwsbrief 2
   
  Nieuwsbrief 1 / 2017
  Printervriendelijke uitvoering, nieuwsbrief 1
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
Uitnodiging
 
MUSEUM JAN VAN DER TOGT AMSTELVEEN
 
Het bestuur en de directeur van Museum Jan van der Togt en het bestuur van de VVMG hebben het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de Bernardine de Neeveprijs 2018 op zondag 22 april om 16.00.
Tijdens de opening zal door juryvoorzitter Han de Kluijver de winnaar van de achtste editie van de Bernardine de Neeveprijs bekend worden gemaakt. Een prijs die een eerbetoon is aan de eerste hoofdconservator kunstnijverheid van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, mevrouw Bernardine de Neeve (1915—1996). Zij was vanaf de late jaren 1950 conservator kunstnijverheid van dit museum en verantwoordelijk voor het verzamelbeleid. In 1986 was ze een van de grondleggers van
de Vereniging van Vrienden van Modern Glas (VVMG). De prijs is in 1990 in het leven geroepen ten behoeve van de artistieke ontwikkeling van glaskunstenaars uit Nederland en België en wordt dit jaar uitgereikt aan een kunstenaar die een vernieuwende en verrassende kijk heeft op glas en dit op artistieke grondslag promoot, waarbij glas als beeldend materiaal een essentieel onderdeel vormt van het gehele oeuvre.
De tentoonstelling is te zien van 24 april t/m 3 juni2018.

Genomineerden:
Joost Bicker Caarten, Jan Doms en Arnout Visser


De Najaars-ledendag in Kasteel de Cannenburch ( ’t Koetshuis) te Vaassen
 
Verslag van de najaarsledendag op 19 november 2017 bij Kasteel Cannenburgh te Vaassen.

De vereniging heeft voor deze vergadering een nieuwsbrief verstuurd naar de leden met het verzoek tot opgeven bij aanwezig zijn bij deze ledendag/vergadering. Via de mail hebben zich 43 mensen aangemeld. Er hebben zich 50 leden afgemeld via de mail voor deze ledendag/vergadering. De totale opkomst bij deze ledendag is uitgekomen op 48 personen.

Lees door >>

 
 

<