Vereniging van Vrienden van Modern Glas
                   
Home Over ons Nieuws Agenda Fjoezzz Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Meer informatie:
   
  Nieuwsbrief 2 / 2017
  Printervriendelijke uitvoering, Nieuwsbrief 2
   
  Nieuwsbrief 1 / 2017
  Printervriendelijke uitvoering, nieuwsbrief 1
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Bernardine de Neeveprijs, expositie geselecteerden
 
16 sept, Mechelen, de opening van de tentoonstelling in het IKA in Mechelen van de zeven geselecteerden voor de Bernardine de Neeveprijs. De prijs is in 1990 in het leven geroepen ten behoeve van de artistieke ontwikkeling van glaskunstenaars uit Nederland en Belgie. De prijs wordt in 2018 uitgereikt aan een kunstenaar die een vernieuwende kijk heeft op glas en dit op artistieke grondslag promoot, waarbij glas als beeldend materiaal een essentieel onderdeel vormt in het gehele oeuvre. De jury selecteerde 18 juli zeven kunstenaars (Joost Bicker Caarten, Bea Crevecoeur, Jan Doms, Hans Hovy, Rik van Rijswick, Janine Schimkat en Arnoud Visser).Tijdens deze tentoonstelling op 6 oktober kiest de jury maximaal drie genomineerden om nieuw werk te maken voor de definitieve keuze.
Lees verder >>>

Ontwerpwedstrijd Het nieuwe Drinkglas 2017
 
De ontwerpwedstrijd Het nieuwe Drinkglas 2017 richt zich op het hedendaagse drinkglas. Aan studenten van designopleidingen in Nederland en Belgiƫ is gevraagd een drinkglas te ontwerpen voor het drinken van uiteenlopende drankjes, van water tot sapjes, van bier tot wijn. Op 14 sept heeft de jury bestaande uit Piet Augustijn, Helene Besancon, Gert Bullee, Han de Kluijver en Harm Wolthuis uit de inzendingen de ontwerpen van Adam Bialek, Marco Fredrico Cagnoni, Ruben Hoogvliet en Sjors Driessen geselecteerd voor uitvoering. Uit deze vier ontwerpen wordt uiteindelijk de winnaar gekozen.

Ledendag 9 april 2017, met uitreiking van de vriendenprijs (Een object van Geir Nustad) aan Louis Visseren. Voor het verslag, klik hier >>