Logo Vereniging van Vrienden van Modern Glas
                   
Home Over ons Nieuws Agenda Glas/Fjoezzz Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
   
  Activiteiten introductie
   
  Bernardine de Neeveprijs
   
  Lustrum vieringen
 
  30 jarig jubileum 2016
  25 jarig jubileum 2011
   
  Winkel
   
  Vraag en aanbod
   
  Ledenobjecten
   
  Atelierbezoek
   
  Incidentele activiteiten
 
 
Het 30 jarig jubileumjaar van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas
 
De Vereniging bestond in 2016 30 jaar en dat moest gevierd worden. Dit deed de vereniging door diverse eigen activiteiten te organiseren voor de leden en glas gerelateerde evenementen, exposities en publicaties te sponsoren.
 
Hierbij een overzicht:
 
Ontwerpwedstrijd, bankje voor Siem.
In samenwerking met Royal Leerdam organiseert de VVMG een ontwerpwedstrijd voor een bankje voor Siem. Kunstenaars-leden van de vereniging worden uitgenodigd een zitbank te ontwerpen die een plaats moet krijgen in het Dijkpark aan de Lingedijk. Daar staat sinds kort de Glazen Toren van Willem Heesen. In deze bank moet het materiaal glas een prominente plek innemen.
Er is een eerste prijs van € 750,-, een tweede van € 500,- en een derde prijs van € 250,-.
De eerste prijswinnaar is tevens de winnaar van de ontwerpwedstrijd.
Daarnaast is een stimuleringsprijs van € 250,- beschikbaar voor jong talent tot en met 25 jaar. Bij dezestichtings inzendingen wordt vooral gekeken naar een creatief ontwerp dat past binnen het thema, maar waarbij de uitvoerbaarheid minder zwaar weegt.
Voor meer info: klik hier
 
Zaden blazen voor installatie Koen Vanmechelen

Workshop glasblazen voor de leden van VVMG.
14/15 mei en 4/5 juni, DordtYart – 11:00/17:00 uur.
In de weekenden van 14/15 mei en 4/5 juni zullen de leden van VVMG onder begeleiding van de beroepsglasblazers van onze vereniging, paddenstoelen en zaden maken t.b.v. uitbreiding installatie Koen Vanmechelen – Hof van Eden

In de weekenden van 9/10 en 16/17 juli zullen de professionals en ervaren leden paddenstoelen en zaden maken t.b.v. uitbreiding installatie Koen Vanmechelen – Hof van Eden.
VVMG nodigt alle leden uit om op deze dagen de expo in DordtYart te komen bezoeken en tegelijkertijd onze leden aan het werk te zien bij de glasovens.
DordtYart, Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht
Voor meer info klik hier

 
 
Glas als artistiek medium,
Lezing 7 juli
7 juli om 20:00 uur organiseert de VVMG samen met DordtYart een avond, waar Koen Vanderstukken vertelt over glas in de hedendaagse kunst (dit nav zijn boek Glass, Virtual, Real, dat in november verschijnt) en Koen Vanmechelen over zijn keuze voor glas. Op deze avond zal ook een cheque door de VVMG aan Koen Vanderstukken worden overhandigd als bijdrage aan zijn boek.
De avond wordt gehouden bij DordtYart, waar tevens een deel van de tentoonstelling Glassfever kan worden bekeken. De toegang bedraagt € 5,- , maar op vertoon van de ledenpas kunnen de leden van VVMG deze avond gratis naar binnen.
 
Lezing 14 juli
14 juli om 20:00 uur vertelt Maarten Doorman (filosoof, dichter en schrijver) over engagement en kunst en Koen Vanmechelen zal een lezing geven over zijn fascinatie voor sociale ondernemingen als materia prima voor zijn kunst. Locatie; DordtYart.
 
Wat staat er nog meer op het programma voor dit jubileumjaar?
 
• Ondersteuning van het 10 jarig jubileum, van 'Stichting glaskunst' voor de expositie in de Cannenburgh van 5- 19 november 2016 d.m.v. de catalogus.
Ca. 15 Kunstenaars die eerder in de Cannenburg exposeerden, exposeren er nu weer. Wat voor ontwikkeling kunnen we zien in het werk van deze kunstenaars, waar staan zij nu.
Meer info, klik hier>>
• Stipendiumregeling is ivm jubileumjaar eenmalig verruimd (vanaf 1 juni 2016);
klik hier voor meer info
• Kerstbal blazen voor leden van de VVMG, 27 november en 11 december 2016.
• Excursie Engeland voorjaar 2017, bij voldoende belangstelling,meer informatie Fjoezzz 2-2016.
 
Algemeen:
Daarnaast heeft de vereniging een ledenpas ingevoerd. Behalve dat leden zich hiermee kunnen bekendmaken bij de verschillende evenementen, gaat de ledenpas een middel worden waar kortingen, aanbiedingen etc exclusief verkregen kunnen worden.
Gebruik social media: De vereniging is haar achterstand op dit gebied snel aan het inlopen. De bekendheid van de vereniging gaat met grote stappen vooruit en de onderlinge communicatie wordt ook verbeterd. Ook na het jubileumjaar zullen deze zaken tot bloei van de vereniging leiden.