Home Over ons Nieuws Agenda Glas Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Activiteiten introductie
   
  Bernardine de Neeveprijs
   
  Lustrumvieringen
   
  Winkel
   
  Vraag en aanbod
   
  Ledenobject 2018
   
    Object José van Donselaar
     
    Object Marjan Smit
     
    Object
Sylvie Vandenhoucke
     
    Ledenobjecten archief t.m. 2016
   
  Atelierbezoek
   
  Incidentele activiteiten
   
   
   
   
   
 
 
Hoe de objecten door de leden te bestellen?
 
U kunt een of meer objecten bestellen. Dat kunt u doen door hieronder te klikken op “Bestelformulier”. Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt het nog eenmaal ter controle getoond met vermelding van het te betalen bedrag, waarna u het definitief verzend. Uit privacy overwegingen hebben we er voor gekozen om geen machtiging voor incasso te vragen, maar het betalen aan u zelf over te laten.
Uw bestelling is definitief nadat de penningmeester het vereiste bedrag heeft ontvangen op de bankrekening NL51 INGB 0000 4905 04 t.n.v. Vereniging Vrienden van Modern Glas onder vermelding van “Naam van de kunstenaar, uw postcode en huisnummer”. Wilt u meerdere objecten bestellen? Dan dient u voor elk object een nieuw formulier te gebruiken.
 
Klik hier voor Bestelformulier
 
 
Ledenobject 2018 Zeezicht, Sylvie Vandenhoucke
 
Kunstenaar
Titel
Prijs
Oplage
Sylvie Vandenhoucke
Zeezicht
€495
 
Het voorstel voor het ledenobject van Sylvie Vandenhoucke (BE, 1969) uit Tienen (BE) ligt besloten in de traditie waarin kunstenaars het idee van de ansichtkaart inzetten voor het democratiseren van kunstwerken door middel van het vervaardigen van een multiple. “Ik koos ervoor om binnen dit format dicht bij mijn reguliere werk aan te sluiten. Inherent aan mijn artistieke praktijk zijn enerzijds een grondige analyse van de subtiele optische veranderingen van oppervlakken en materialen door licht en ruimte en systematische, repetitief opgezette strategieën anderzijds. Het object voor de leden is opgebouwd uit honderden kleine elementen in pâte de verre die met veel precisie gestookt werden om de nuances in transparantie te verkrijgen. Bij aanvang kies ik een strategie om deze elementen in een bepaalde constellatie te organiseren. In Zeezicht ontstaat een abstract ‘landschap’ door kleine plaatjes glas te ordenen vanuit een horizontale lijn. De intensiteit van het licht dat op het glas invalt, bepaalt hoe de kleur van het werk wordt waargenomen.”
Het object van Sylvie Vandenhoucke is 16,5 x 22.5 cm en is 4 cm breed. Om het glasgedeelte is een houten lijst aangebracht. Het werk kan staan of opgehangen worden. Foto © MUTED ed.