Home Over ons Nieuws Agenda Glas Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Activiteiten introductie
   
  Bernardine de Neeveprijs
   
  Lustrumvieringen
   
  Winkel
   
  Vraag en aanbod
   
  Ledenobject 2018
   
    Object
José van Donselaar
     
    Object Marjan Smit
     
    Object
Sylvie Vandenhoucke
     
    Ledenobjecten archief t.m. 2016
   
  Atelierbezoek
   
  Incidentele activiteiten
   
   
   
   
   
 
 
Hoe de objecten door de leden te bestellen?
 
U kunt een of meer objecten bestellen. Dat kunt u doen door hieronder te klikken op “Bestelformulier”. Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt het nog eenmaal ter controle getoond met vermelding van het te betalen bedrag, waarna u het definitief verzend. Uit privacy overwegingen hebben we er voor gekozen om geen machtiging voor incasso te vragen, maar het betalen aan u zelf over te laten.
Uw bestelling is definitief nadat de penningmeester het vereiste bedrag heeft ontvangen op de bankrekening NL51 INGB 0000 4905 04 t.n.v. Vereniging Vrienden van Modern Glas onder vermelding van “Naam van de kunstenaar, uw postcode en huisnummer”.
Wilt u meerdere objecten bestellen? Dan dient u voor elk object een nieuw formulier te gebruiken.
 
Klik hier voor Bestelformulier
 

 
Ledenobject 2018 Marjan Smit
 
Kunstenaar
Titel
Prijs
Oplage
Marjan Smit
z.t.
€450
 
Uitbundig, kleurrijk en vol levenslust. De etsen en glasobjecten van Marjan Smit (Amersfoort, 1958) uit Eindhoven vragen om een glimlach. Inspiratie vindt ze in kastelen, oude industriegebouwen, havens, kranen en schepen. Ze is meer dan 30 jaar actief als graficus (droge naald kleuretsen) en sinds een kleine 15 jaar ook als glaskunstenaar.
De laatste jaren zijn de inlays in het werk erg veranderd. Voorheen waren het gegoten stukjes glas die met koper en koperdraad tot een los figuurtje werden gemaakt. Nu maakt Marjan van glasstaven figuurtjes in de vorm van amoebes, plankton, kwalletjes en zeepaardjes aan de brander. Deze aanpak is ook gevolgd voor het object voor de leden.
De vormen van de objecten zijn ongeveer hetzelfde, maar de kleurschakeringen zijn bij ieder stuk een beetje anders. Die ontstaan omdat het gekleurde glasmeel in de gietstroom wordt gestrooid op het moment dat de lepel kantelt en het vloeibare glas in de zandmal stroomt. De onderkant van het object wordt met een diamantzaag gezaagd en daarna net zolang gepolijst tot er een super gladde, transparante bodem ontstaat. Goed voor de lichtinval en de stabiliteit.
Het object van Marjan Smit heeft een omvang van 31 x 26 x 4 cm