Home Over ons Nieuws Agenda Glas Activiteiten Aanmelden Contact Links Nationaal Glasmuseum
       
  Activiteiten introductie
   
  Bernardine de Neeveprijs
   
  Lustrumvieringen
   
  Winkel
   
  Vraag en aanbod
   
  Ledenobject 2018
   
    Object José van Donselaar
     
    Object Marjan Smit
     
    Object
Sylvie Vandenhoucke
     
    Ledenobjecten archief t.m. 2016
   
  Atelierbezoek
   
  Incidentele activiteiten
   
   
   
   
   
 

 
Ledenobject 2018 Viskom, José van Donselaar
 
Kunstenaar
Titel
Prijs
Oplage
José van Donselaar
Viskom
€275
 
Het object Viskom van José van Donselaar (Dordrecht, 1960) bestaat uit twee glazen kommen met daartussen een ring van visleer. De onderste kom staat op een geslepen vlakje, de kleine bovenste hangt in de ring. De kommen worden gemaakt met behulp van het smelten (fusen) en door de zwaartekracht uitrekken (slumpen) van een vlakke glasplaat door een drop-ring. De overtollige rand wordt eraf getikt en de overgebleven rand wordt recht geslepen. De ring bestaat uit een harde binnenkant van hout die bekleed is met visleer. Voor dit object is de zeewolf gebruikt. De kleuren van de kommen heeft José gezocht in zeegroene (Green Tea) en meerblauwe (Indigo Tint) transparante kleuren, aangepast aan de huid van de vis, zodat deze door het glas heen goed te zien is. De glasplaten hebben van zichzelf veel belletjes, wat bij een viskom heel toepasselijk is. De maten variëren omdat de kommen niet in een mal worden gemaakt. De afmeting is ca 14,5 x14.5 cm met een een hoogte van ca 12 cm
Hoe de objecten door de leden te bestellen?    
     
U kunt een of meer objecten bestellen. Dat kunt u doen door hieronder te klikken op “Bestelformulier”. Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt het nog eenmaal ter controle getoond met vermelding van het te betalen bedrag, waarna u het definitief verzend. Uit privacy overwegingen hebben we er voor gekozen om geen machtiging voor incasso te vragen, maar het betalen aan u zelf over te laten.
Uw bestelling is definitief nadat de penningmeester het vereiste bedrag heeft ontvangen op de bankrekening NL51 INGB 0000 4905 04 t.n.v. Vereniging Vrienden van Modern Glas onder vermelding van “Naam van de kunstenaar, uw postcode en huisnummer”.
Wilt u meerdere objecten bestellen? Dan dient u voor elk object een nieuw formulier te gebruiken.
 
Klik hier voor Bestelformulier